Diverse grafische technieken

uit 2009 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Wegstoten laatste Keg

2021

Nadat de champagnefles tegen de boeg is stukgeslagen wordt met mankracht de laatste keg weggestoten voordat het schip van de helling glijdt. Een mooi beeld uit de tijd (1957) van de Nederlandse Dok- en Scheepsbouw Maatschappij (NDSM) in Amsterdam Noord (naar een foto van Kors van Bennekom).    

Beek Zwarte Woud

2020

Snel stromende beek in een bos met een mooie lichtval en een bruggetje op de achtergrond

Beek Zwarte Woud (2)

2020

Snel stromende beek in een bos met een mooie lichtval en een bruggetje op de achtergrond

Purmerdijk - hoek Purmerweg

2020

Een sfeerbeeld van een vroege oktoberavond aan de Purmerdijk tegenover de Roeivereniging "de Where". Gezicht vanaf het blauwe bruggetje op de historische schepen die al geruime tijd hier aangemeerd liggen en een nostalgisch beeld vormen op deze mooie plek in Purmerend. Op 6 dec.2021 heeft Stichting Purmerends Museum de ets "Purmerdijk-hoek Purmerweg'' nr.1 aangekocht voor haar eigen collectie. Dit vanuit de tentoonstelling "Ode aan het Noord Hollandse Landschap".

NDSM - toen en nu

2017

Afbeelding van het  huidige NDSM-terrein (Nederlandsche Dok- en Scheepsbouw Maatschappij) in Amsterdam-Noord met op de achtergrond een impressie van de voormalige scheepswerf in de periode 1946 – 1978

NDSM 2015

2015

Afbeelding van de NDSM-werf in 2015 met de enige overgebleven kraan die omgebouwd is als hotel en blikvanger

Paarden

2014

Kleurets gemaakt naar het verloren gegane schilderij "Turm der blauen Pferde" van Franz Marc. De eerdere etsplaat is verzaagd en afgedrukt in diverse kleuren in 2 drukgangen. De 2e drukgang veroorzaakt een schaduwwerking waardoor de compositie spannender wordt, mede door de blanco vlakken van het papier.  

Souvenir

2014

Kleurets gemaakt op basis van een eerder schilderij in het kader van Talens Palet. Onderwerp was het gedicht "Souvenir"  van de dichter Gerrit Komrij waarin hij verwees naar zijn ouderlijk huis. De etsplaat is in dit stadium uitgezaagd waardoor het papier een elementaire rol speelt in de compositie. De kleuren zijn in 1 drukgang opgebracht.

Dinka krijger

2013

Afrikaanse Dinka krijger gemaakt op basis van een eerder acryl schilderij. De oorspronkelijke etsplaat is verzaagd en de kleuren zijn in 1 drukgang opgebracht. De plaat is daarna nog een keer afgedrukt (dubbeldruk/schaduwdruk).
 

Gezicht op de Amstelschutsluis

2013

Houtsnede naar een foto van de Amstel met zicht op de Amstelschutsluis, genomen vanaf de Magere brug te Amsterdam, afgedrukt met inkt op waterbasis

NDSM 1946-1978

2013

Afbeelding van de voormalige NDSM (Nederlandsche Dok- en Scheepsbouw Maatschappij) in Amsterdam-Noord in de periode 1946 - 1978

Collage Purmerend

2012

Collage techniek van 3 afzonderlijke etsplaten van stadsgezichten Purmerend met als rode draad water en het oude centrum. De etsplaten zijn ook afzonderlijk geëxposeerd in Museum Waterland Purmerend in het kader van de Expositie "Gezicht op Purmerend" in 2010.

Reguliersgracht Amsterdam

2012

Ets van de Reguliersgracht in Amsterdam. Gezichtspunt is vanaf de brug Keizersgracht/Reguliersgracht richting Weteringsschans. Lijnets + aquatint afgedrukt in 5 kleuren (in 1 drukgang, oplage 25).

Reguliersgracht Amsterdam

2012

Ets van de Reguliersgracht in Amsterdam. Gezichtspunt is vanaf de brug Keizersgracht/Reguliersgracht richting Weteringsschans. Lijnets + aquatint afgedrukt in de kleur pruisisch blauw

Symphony

2010

Impressie van een repetitie van een jeugdorkest. Lijnets en aquatint

Chassepierre-Belgische Ardennen

2009

Gezicht op het dorpje Chassepierre in de Belgische Ardennen. Gemaakt a.h.v. een ter plekke gemaakte aquarel, aan de oever van de rivier de Semois.

Purmerend - Brantjes aan de Where

2009

Stadsgezicht Purmerend - links Brantjes aan de Where

Purmerend - de Oeverlanden a/d Where

2009

Stadsgezicht Purmerend - de Oeverlanden aan de Where

Purmerend Kanaalkade - de Kom

2009

Stadsgezicht Purmerend - Kanaalkade aan de Kom