(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Bosbeek

2020

Snel stromende beek in een bos met een mooie lichtval en een bruggetje op de achtergrond

Bosbeek (2)

2020

Snel stromende beek in een bos met een mooie lichtval en een bruggetje op de achtergrond

Maasoever bij het pontveer Blitterswijck

2020

Maasoever bij het veer Blitterswijck tegen het vallen van de avond. De veerpont die de beide oevers verbindt ligt vlakbij het veerhuis Tante Jet.

Oktoberavond aan de Purmerdijk hoek Purmerweg

2020

Een sfeerbeeld van een vroege oktoberavond aan de Purmerdijk tegenover de Roeivereniging "de Where". Gezicht vanaf het blauwe bruggetje op de historische schepen die al geruime tijd hier aangemeerd liggen en een nostalgisch beeld vormen op deze mooie plek in Purmerend.

Maasoever bij het veer Blitterswijck

2019

Maasoever rond het middaguur, bij het veer Blitterswijck. De veerpont die de beide oevers verbindt ligt vlakbij het veerhuis Tante Jet

Oktober avond aan de Purmerdijk hoek Purmerweg

2019

Oktober avond aan de Purmerdijk hoek Purmerweg.  Gezicht op de ligplaats van historische binnenschepen tegenover de roeivereniging "de Where" . Een mooi stukje van Purmerend.

Vroege zomermorgen in Bergen NH

2019

Op een vroege zomermorgen in Bergen NH (2007) maakte ik een ochtendwandeling en kon dit tafereel vastleggen. Het landschap aan De Voert met vogelbroedplaatsen en beschermd natuurgebied wordt nog op klassieke wijze beheerd.

Bosrand in het Ahr-dal

2018

Impressie van een wandeling in het Ahr-dal (Dld)

Waterval

2018

Waterval met berglandschap, 2 arenden op de achtergrond in de verte

Bosbeek

2017

Impressie van een snel stromende beek in het bos

Mariƫlle

2017

Combinatie van acryl achtergrond en pasteltekening in diverse licht en donker variaties. Live modelstudie bij Pieter Schmits - docent Cultuurhuis Wherelant 

NDSM - toen en nu

2017

Afbeelding van het  huidige NDSM-terrein (Nederlandsche Dok- en Scheepsbouw Maatschappij) in Amsterdam-Noord met op de achtergrond een impressie van de voormalige scheepswerf in de periode 1946 – 1978

Zuidschermer

2017

Impressie van een landschap omgeving Zuidschermer in de warme zomerzon

Laagland

2016

Zomer, einde van de middag, tegen de avond, lage zon op het water, schaduwen worden langer, rust en stilte overheersen
 

Naaktmodelstudie 2

2016

Gemengde techniek, pastel met acryl ondersteuning, liggend model

NDSM 2015

2015

Afbeelding van de NDSM-werf in 2015 met de enige overgebleven kraan die omgebouwd is als hotel en blikvanger

Souvenir

2014

Kleurets gemaakt op basis van een eerder schilderij in het kader van Talens Palet. Onderwerp was het gedicht "Souvenir"  van de dichter Gerrit Komrij waarin hij verwees naar zijn ouderlijk huis. De etsplaat is in dit stadium uitgezaagd waardoor het papier een elementaire rol speelt in de compositie. De kleuren zijn in 1 drukgang opgebracht.

Dinka krijger

2013

Afrikaanse Dinka krijger gemaakt op basis van een eerder acryl schilderij. De oorspronkelijke etsplaat is verzaagd en de kleuren zijn in 1 drukgang opgebracht. De plaat is daarna nog een keer afgedrukt (dubbeldruk/schaduwdruk).
 

Gezicht op de Amstelschutsluis

2013

Houtsnede naar een foto van de Amstel met zicht op de Amstelschutsluis, genomen vanaf de Magere brug te Amsterdam, afgedrukt met inkt op waterbasis

Bella vrouw

2012

Impressie van Bella vrouw uit Afrika

Collage Purmerend

2012

Collage techniek van 3 afzonderlijke etsplaten van stadsgezichten Purmerend met als rode draad water en het oude centrum. De etsplaten zijn ook afzonderlijk geëxposeerd in Museum Waterland Purmerend in het kader van de Expositie "Gezicht op Purmerend" in 2010.

Gezicht op de Amstelschutsluis

2012

Amsterdams tafereel; gezicht op de Amstelschutsluis met op de achtergrond het Amstelhotel. Gezichtspunt is vanaf de Magere Brug, oktober namiddag 2011.

Reguliersgracht Amsterdam

2012

Ets van de Reguliersgracht in Amsterdam. Gezichtspunt is vanaf de brug Keizersgracht/Reguliersgracht richting Weteringsschans. Lijnets + aquatint afgedrukt in 5 kleuren (in 1 drukgang, oplage 25).

Reguliersgracht Amsterdam

2012

Ets van de Reguliersgracht in Amsterdam. Gezichtspunt is vanaf de brug Keizersgracht/Reguliersgracht richting Weteringsschans. Lijnets + aquatint afgedrukt in de kleur pruisisch blauw

Reguliersgracht Amsterdam

2011

Amsterdams tafereel; het grachtje met de 7 bruggen ofwel de Reguliersgracht in herfstkleuren. Gezichtspunt is vanaf de brug Keizersgracht/Reguliersgracht.

Symphony

2010

Impressie van een repetitie van een jeugdorkest. Lijnets en aquatint

Chassepierre-Belgische Ardennen

2009

Gezicht op het dorpje Chassepierre in de Belgische Ardennen. Gemaakt a.h.v. een ter plekke gemaakte aquarel, aan de oever van de rivier de Semois.

Flamenco

2009

Door het schilderij Spaanse dans ben ik me gaan verdiepen in de Flamenco, mede door de opdracht voor Phoenix, dansschool te Apeldoorn

de Sliding

2000

Impressie van een moment uit een voetbalwedstrijd waarbij 3 voetballers strijden om de bal

Finale 5000 m atletiek

1998

Impresssie van de finale 5000 m baan-atletiek op Papendal met o.a. Jos Hermens

Dance macabre

1997

Winnend schilderij (1e prijs) bij de expositie van Waterlandse amateur fotografen en -- - schilders. Thema "Drama, theater, dynamiek " in de Purmaryn 1997.  

Galop

1997

Galopperend paard in maanlicht

Het Geuldal

1997

Het Geuldal in Limburg, in acryl geschilderd en geabstraheerd a.h.v. een ter plekke gemaakte aquarel tijdens een vakantie in de buurt van Mechelen.

Start

1997

De start, een beslissend moment op de 100 m sprint...

Lutkepost 7, Buitenpost

1993

Uitzicht over het land vanuit de boerderij Lutkepost 7 op een vroege zomer zondagochtend.....

Mem's bloementuin

1991

Impressie van een bloementuin die herinnert aan Buitenpost